Brunch
Er du til brunch – det behøver man vist ikke at sige mere end to gange – eller for mit vedkommende bare en. Det er weekendens glæder i sin reneste form. Det er tag selv bord af glæder og man slikker sig om munden som b bliver afløst af runch – det ligger godt i munden. Jeg er selv til det helt store bord – og Valby som er min bydel har de bedste steder. Det er bare en enkelt tur op ad Valby Langgade, så har du de første fire fem steder. Jeg tager sjældent det første – men gerne det bedste. Der er to typer brunch, når man er ude. Det store tag-selv-bord og den mere indbydende tallerken, hvor der er kælet lidt for detaljerne, og ikke mindst kvaliteten. Man kan jo ikke få i pose og sæk. Når det kommer til de store tag-selv buffetter med brunch, så er der tre større i Valby. Når det kommer til den specialiserede tallerken er der sjovt nok også tre. Dem kommer jeg til.
Brunch i Valby
Skal jeg selv servere ser jeg altid her på aftensmad ideer og under brunch. Så får jeg nemlig selv lyst til at stå med alt fra pandekager til pølsehorn og det er bare de første mange forslag. Derefter følger al frugten og det grønne. Der skal være mad til alle – det er konceptet for en brunch. Det er dem jeg holder selv – for mine nærmeste. Det er tit børnefødselsdage der holdes på denne måde. Men orker jeg det ikke – så se med her. Når jeg selv holder er det med en del af de specialiteter man selv kan købe i nærområdet. Ost fra ostehandleren og brød fra Meyers. Pandekagerne laver jeg selv efter samme hjemmeside som jeg finder mine anden inspiration. Der er bare mange opskrifter. Så er der frugt og grønt – og den hjemmebryggede kaffe. Man kommer heller ikke uden om pølser og æg i en eller anden form. Min egen favorit er røræg, men tror der er konkurrence fra spejlægget.
Brunch marked i Valby
Jeg vil sige at når det er den store familie der skal diskes op for, så vil jeg gerne ud – og det bliver ikke større eller bedre end i Valby. Brunch på Sommerfuglen, Phenix eller Ciré. Der er den helt store buffet af herligheder og lækkerier. Det er der man kan samles med familien og gå mad amok. Morgenmad og frokost – og næsten aftensmad kan ordnes her. Det er brunch i ypperste potens. Jeg tager gerne turen rundt på disse borde med mine børn – ja sågar konen kan komme med. Når det skal være en lille upgrade tager jeg på snabel B eller den helt nye som har en formidabel kaffe. Der bliver det ikke meget bedre når bollerne er helt friske og hjemmebagt. Der er virkelig ikke sparet på noget hos Riccos, der har underafdelinger i en række gode steder i København. Jeg nævner i flæng Istedgade og Østerbro. Men bedst i Valby hvor konkurrencen er størst. Og sætter man pris på kaffe, så er det her stedet. Der er nemlig kommet en Riccos – igen. Når jeg siger igen er det fordi at der oprindelig på hjørnet af Skolegade og ned mod Valby Station var en af de første Riccos, som serverede en super kaffe og dertil hørende brunch. Nå er den så tilbage – lidt dyrere, men i to etager. Der er hjemmebagte boller, nyskåret ost, lidt pølse – og bag disken kan man altid finde en kuriøsitet, for de ansatte har på en eller anden måde et lidt kunstnerisk snit.
Brunch andre steder
Man går ikke forgæves her i området. Det er en opvisning i morgenglæde, når man tager turen fra Langgade station og op til Toftegårds alle. For det er bare lækkert at man kan gå ind fra gaden fra kl. 9.30 en lørdag morgen efter en hyggelig aften om fredagen og bare nyde at læne sig tilbage og lade sig servicere. Der tager jeg hatten af for den iværksætter trang, der er i dette område, der endda er billig at bo i.
Be First to Comment