Har du aldrig besøgt en festival før, eller ønsker blot at høre mere om udvalget af danske festivaler? I dette indlæg nævner vi de ting man børe være opmærksom på når man vælger festivaldestination, hvilke festivaler der kan anbefales – og kommer ind på typen af musik. Udvalget af festivaler i Danmark er stort, og det kan være meget svært at vælge. Samtidigt er der flere forskellige typer af måder at tage på festival på. En festival som Northside eller Distortion er f.eks ikke en Festival hvor man camperer. I stedet er dette gadefester. Hvorimod at store festivaller som Roskilde Festival og Smuk Festival helt klart kræver at man camperer, for at få den fulde oplevelse. Derudover kan du finde en fuld oversigt over danske festivaler lige her.
Ønsker du at campere eller sove hjemme?
Dette er det første punkt man bør tage stilling til. De fleste festivaler i Danmark, er kræver at man camperer i et telt på en festivalplads. Dette kan både være hyggeligt og sjovt, hvis man bor flere sammen – og gerne vil kunne feste hele natten også. Ulemperne er dog at forholdene som campist typisk er ringe. Så hvis du er typen der elsker din bløde seng derhjemme, eller et varmt bad er dette nok ikke det bedste valg. Kan du overleve punkter som disse, er campingfestivaler klart et besøg værd. Og hvis man ønsker at optimere komforten, er der mange muligheder. F.eks kan man købe en komfortabel luftmadras. En anden god ide kunne være at investere i en behagelig festivalstol, så man kan sidde ned mellem koncerterne.
Distortion – Københavns vilde gadefest
Distortion har rundet 20 år som Københavns officielle gadefest. Festivalen foregår over 4-5 dage, hvoraf 3 af dem vil foregår i en bydel, og de sidste to vil foregå på refshaleøen. Disse bydele har tidligere år været steder som Østerbro, Nørrebro & Vesterbro.
Musikken på Distortion er meget vild og larmende. Her finder man kategorier som dancehall, techno, edm og rap. Festivalen bliver årligt besøgt af over 100.000 danskere, og er derfor ubetinget danmarks største gadefest.
Roskilde Festival – Kongen af de danske festivaler
Alle kender til Roskilde Festival, som de seneste mange årtier har været Danmarks største Festival. Festivalen er årligt besøgt af over 100.000 danskere og udlændinge. Festivalen har været altid flere prominemte navne, som har været store igennem tiden. Derudover fokuserer festivalen typisk på de lidt nyere navne, som ikke helt endnu er blevet “opdaget”. Derfor vil man ofte opleve at de kunstnere der har spillet et par år tilbage, er blevet store kunstnere og bands idag.
Smuk Festival – måske danmarks mest eftertrækkede festival
Smuk Festival, også kendt som Skanderborg Festival, har de seneste år været en af de mest eftertrækkede festivaler. Festivalen blev i 2019 udsolgt på rekord tid, lige under halvanden time. Samtidigt er festivalen blandt en af de dyreste, da man skal smide hele 2675kr, for en “Part-out” billet. Dette er mere end Roskilde Festival. Festivalens musik er meget nutidig, med mange artister og bands som man kan kende fra top50 listerne i danmark og verden over. Desuden har festen også mange danske navne hvert år – nye som gamle.
Grim Festival – Et godt alternativ til en nybegynder
Ofte kan de store festivaler som de ovenstående være en stor mundfuld. Mange har svært ved at finde rundt, og de mange deltagende festivalgæster kan skabe slidte forhold. Derfor kan det for mange være en god ide at starte blødt ud. Heldigvis finder der mange mindre festivaller rundt omkring i Danmark. En af dem er Grim Festival, som af navnet har et sjovt ordspil med Smuk Festival. Festivalen husserer mange udenlandske kunstnere, især nye skandinaviske kunstnere som er upcoming. Festivalen har omkring 2-2500 gæster om året og derfor vil man ikke blive skræmt væk af de mange mennesker.
Be First to Comment