Det er aldrig for tidligt at planlægge den vigtigste dag i din gymnasietid.
Her kommer 10 tips til at gøre dagen uforglemmelig for dig og dine gæster.
Nu er den her snart. Den dag som hele klassen har drømt om siden starten af gymnasiet. Det kan være et stort ansvar at skulle stå for planlægningen, og presset bliver ikke mindre, jo nærmere dagen kommer. For at gøre det en lille smule nemmere, har vi samlet de bedste råd til at gøre dagen helt perfekt, også for forældrene.
Spørg alle forældre om lyst til at deltage
De fleste forældre er helt med på at fejre dagen ved at få en hel klasse af unge mennesker på besøg i et mindre tidsrum, men nogle forældre har af personlige eller pladsmæssige årsager ikke lyst eller mulighed for at deltage. Det er derfor en god idé at være sikker på, hvem der er med, før I begynder at planlægge dagen.
Udvælg ruten i god tid
Det kan være udfordrende at få alle forældrene presset ind på en dag. Den nemmeste måde at få regnskabet til at gå op er ved at udprinte et kort over området, markere alle hjemmene som skal besøges, og derefter tage det fra den ene ende til den anden. Husk at fratrække tid til kørsel og dele den resterende tid lige op, så alle forældre får lige meget tid til at fejre jer i.
Planlæg alkohol på en festlig og ansvarlig måde
Hele dagen er en lang fest, og selvfølgeligt skal der alkohol til. Det smarteste på selve vognturen er at købe dåser og have store affaldssække parat ombord. Sørg også for, at jeres forældre har vand eller alkoholfri drikkelse klar. Det er ikke alle, som klarer alkohol lige godt, og dehydrering kan hurtigt sætte en stopper for en ellers god studenterfest.
Sørg for at der serveres forskellige retter
Ja, pølsehorn og kager er nemt og hurtigt at bikse sammen, og sikkert også sjovt på de første par stop. Men hvis I skal leve af pølsehorn og kager en hel dag, blandet med en masse alkohol, så bliver det hurtigt hårdt at være høflig og spise noget ved hvert stop. Prøv at fordele de lidt tungere måltider ud over dagen, og få eventuelt alle til at spørge deres forældre, hvad de har tænkt sig at servere på dagen. Frisk frugt og grønt kan være en udmærket snack.
Forbered en fælles musikliste
Der er ikke noget værre end når musikken bare ikke falder i ens smag. For at gøre mere fair, bør I lave en liste, hvor I alle kan skrive musiknumre på, og sørg så for at finde ud af, hvordan musikken kan afspilles på selve vognturen. Er der anlæg indbygget, eller skal I selv huske højtalere på dagen?
Opsæt ”spilleregler”
Det kan lyde tørt, men det er vigtigt at have aftalt på forhånd, hvilke traditioner og regler der er for dagen. Skal dem der fik højeste karakterer løbe efter vognen hele vejen til første stop, eller bare rundt om hjørnet? Hvem skal medbringe ekstra kasser med drikkelse? Drikkes der ved gule biler eller specielle mindesmærker?
Husk hatteremmen!
Det ser måske dumt ud, men det er dummere, hvis vognen skal tilbage og stoppe, fordi nogen har tabt sin hat. Husk hatteremmen hver gang I er ude og køre på dagen.
Sørg for underholdning
Musik er i sig selv godt, men hvis ruten mellem husene bliver længere, kan det være en god idé at have drukspil eller anden underholdning i baghånden. Dette gælder også for selve aftenen, hvor bolde, kortspil, billard og lignende kan holde festen kørende og give den et ekstra spark.
Få ideer til festlig underholdning
Hold aftenen afslappet
I har allesammen været ude hele dagen, og sikkert også oppe tidligt for at pynte vognen. Så selvom alkoholen har været indtaget i stabile mængder, er det en god idé at holde aftenen fri for planlægning. Som nævnt ovenfor kan forskellige spil gøre aftenen til en god oplevelse.
Pynt er halvdelen af festen
Hvordan skal vognen se ud? Er der et tema? Overvej at holde pynten i farver, der matcher huen. Det giver også en ekstra følelse af at være en del af noget specielt.
Be First to Comment